Shiatsu massage

Shiatsu is een Japans massagesysteem waarvan het ontstaan voor een deel is terug te voeren op de traditionele Chinese geneeskunde.
Shiatsu, wat letterlijk "vingerdruk" betekent, wordt in Nederland vaak drukpuntmassage genoemd. Uitgangspunt is de aanwezige levensenergie en het zelfgenezend vermogen van de mens. Bij goede gezondheid stroomt energie vrij door een netwerk van banen (meridianen) die over het gehele lichaam lopen. Door verkeerde leef- en voedingsgewoonten, gebrek aan lichaamsbeweging, of juist eenzijdig gebruik van het lichaam, emotionele of lichamelijke inspanningen wordt de levensenergie soms verstoord.
Als de functies van onze inwendige organen worden verstoord kan dit leiden tot huidproblemen. De kracht van Shiatsu is dat er naast een genezende werking ook een preventieve werking van uitgaat. Wat Shiatsu nastreeft is de energie in het lichaam harmonieus te laten stromen. Dan voelen wij ons goed en zien wij er ook goed uit. Ons uiterlijk is niet voor niets de spiegel van ons innerlijk.
Shiatsu is bij uitstek geschikt om te ontspannen.
Kortom, een veilige doeltreffende methode voor de huidverzorging.
kleine afbeelding
grote afbeelding